Opcje przeglądania

Patelnia do serwowania

Dania serwowane w patelni są ciekawym urozmaiceniem w ofercie restauracji. Znacznie dłużej utrzymują one wysoką temperaturę, poza tym wyglądają bardzo estetycznie. Do ich przygotowania wykorzystywana jest specjalna patelnia do serwowania, wykonana z jednolitego materiału, najczęściej żeliwnego lub stalowego.

Patelnie tego typu mają bardzo szerokie zastosowanie. Można w nich przygotowywać dowolne dania jednogarnkowe, w tym zapiekanki oraz pieczone mięsa. Serwując potrawy w gorącej patelni należy ostrzec klientów o wysokiej temperaturze naczynia. Patelnię należy umieszczać na specjalnych, drewnianych podstawkach.

Czym są patelnie do serwowania

Patelnie wykorzystywane do serwowania potraw są coraz częściej spotykane w modnych restauracjach. Dania przygotowywane w takim naczyniu wymagają mniejszej ilości tłuszczu, dlatego mają mniejszą kaloryczność. Najlepszej jakości jest patelnia żeliwna do serwowania, przeważnie wykonana jest z jednolitego materiału.

Bardziej przystępna cenowo alternatywą są patelnie wykonane ze stali oraz aluminium. Można je umieszczać w piecu o podwyższonej temperaturze, również w celu podgrzania potrawy. Naczynie idealnie prezentuje się na stole, stanowiąc ciekawe urozmaicenie oferty restauracji. Gorącą patelnie należy stawiać na drewnianych podstawkach.

 

 
Mini patelnia 115 mm | 546001, STALGAST Mini patelnia 115 mm | 546001, STALGAST
Producent: STALGAST (DRB)
Cena: 20,45 zł 21,53 zł (netto: 16,63 zł 17,50 zł )
szt.
zobacz więcej
  • promocja

Jak wybrać patelnię do serwowania