Piece do pizzy
W naszej ofercie znajdą Państwo profesjonalne piece do pizzy: tradycyjne - opalane drewnem, gazowe i elektryczne, a także z elektronicznym systemem planowania wypieku. Oferujemy produkty w różnych cenach, wyłącznie od sprawdzonych i uznanych producentów, dzięki czemu mają Państwo gwarancję najwyższej jakości i satysfakcji z dokonanego zakupu. Aby zaspokoić gusta swoich klientów, ten włoski przysmak należy przygotować według sprawdzonych receptur oraz przy pomocy odpowiedniego sprzętu.
Taśmowy, przelotowy piec do pizzy 38 pizz x 30-35cm na godzinę | OEM HENERGO HV45/1. Urządzenie z ekspozycji - data produkcji 04.2021
GP | Piec do Pizzy Opalany Drewnem | Commercial | GP.Alfa.Quattro
GP | Piec do Pizzy opalany drewnem | Opera Top | ALFA FORNI - Commercial
GP | Piec do Pizzy opalany drewnem | Quick Top | ALFA FORNI - Commercial
GP | Piec do Pizzy opalany drewnem a podstawie jezdnej | Quick | ALFA FORNI - Commercial
GP | Piec do Pizzy opalany drewnem na podstawie | Opera | ALFA FORNI - Commercial
GP | Piec do pizzy opalany drewnem Napoli | M110S | ALFA FORNI - STANDARD
GP | Piec do pizzy opalany drewnem Napoli | M120S | ALFA FORNI - STANDARD
GP | Piec do pizzy opalany drewnem Napoli | M130S | ALFA FORNI - STANDARD
GP | Piec do pizzy opalany drewnem Napoli | M150S | ALFA FORNI - STANDARD
Piec do pizzy 1 komorowy, 4x30cm, 400V | OEM DOMITOR 430 EM
Piec do pizzy NT 622 | 2002095, Bartscher
Piec do pizzy opalany drewnem Maximus, AP Polska
Piec do pizzy taśmowy Lincoln Impinger II Conveyor
Piec do pizzy taśmowy Lincoln Impinger II z funkcją Fast Bake
Niezbędnik każdego profesjonalnego pizzera
Piece do pizzy mogą mieć różną cenę, wymiary oraz sposób zasilania. Różni je także jakość i trwałość, co jest szczególnie istotne w pizzeriach, w których takie urządzenie jest najbardziej eksploatowanym sprzętem. Za najlepsze rozwiązanie uważa się tradycyjne modele opalane drewnem. Jednak nowoczesne sprzęty elektryczne i gazowe w niczym nie ustępują klasycznym w jakości przyrządzanych w nich potraw, a przy tym są dużo wygodniejsze. Wybór konkretnego modelu warto rozpatrywać w oparciu o budżet, przestrzeń w kuchni i możliwości zasilania energią w lokalu.
Pieczenie w piekarniku, na kamieniu lub inne amatorskie sposoby wypieku nie sprawdzają się na dłuższą metę w profesjonalnych restauracjach. Nowoczesne, profesjonalne piece do pizzy pozwalają uzyskanie wypieków najwyższej jakości, a zaawansowane mechanizmy umożliwiają pieczenie kilku placków jednocześnie, co przekłada się na większą wydajność obsługi. Inwestycja w profesjonalne wyposażenie kuchni jest tak samo ważna, jak zakup najwyższej jakości produktów spożywczych. Klienci w krótkim czasie docenią zarówno profesjonalizm przygotowywania posiłków, jak i rzetelnie dobrane składniki i polecą lokal swoim bliskim, a jak wiadomo, poczta pantoflowa jest najlepszą formą reklamy.
Piece do pizzy gazowe
Elementem wyposażenia, bez którego nie może się obyć żadna włoska restauracja są piece do pizzy gazowe. Taka ich wersja najlepiej sprawdzi się w dużych lokalach, które oferują sprzedaż na miejscu i na wynos lub dostarczają swoje wyroby na zamówienie, jak i w zakładach produkcyjnych, które przygotowują produkty mrożone. Cechą charakterystyczną tego typu urządzeń jest obecność oddzielnego sterowania elektronicznego do 350 stopni Celsjusza, górnych oraz dolnych elementów grzewczych, programatora czasowego pozwalającego na zaplanowanie włączenia sprzętu o dowolnej godzinie oraz uruchomienia ekonomicznego trybu pracy. Wnętrze komory zwykle produkowane jest z szamotu, a obudowa - ze stali nierdzewnej oraz emaliowanej. Komory robocze mają niezależne podświetlenia, a drzwi wyposażone są w szybę, która umożliwia na bieżące kontrolowanie procesu pieczenia.
Piece do pizzy elektryczne
Piece do pizzy elektryczny to jeden z rodzajów urządzeń, który możemy zakupić do naszego lokalu gastronomicznego. Spotkać możemy się także z wersją gazową oraz na drewno. Pierwszy ze wspomnianych modeli znajdzie zastosowanie zarówno w większych lokalach specjalizujących się w produkcji tego włoskiego przysmaku, jak i w mniejszych lokalach, gdzie będzie on wyłącznie jedną z potraw dostępną w menu. Na rynku dostępne są urządzenia o różnych wielkościach, z jedną lub dwoma komorami. Gdy planujemy z czasem zwiększać produkcję, najlepszym rozwiązaniem będzie model komorą rozrostową. Ciekawą propozycją są również urządzenia z podajnikiem taśmowym, które umożliwiają przyrządzanie również innych potraw, a co więcej - są wyposażone w szereg przydatnych funkcji, które w znaczący sposób wpływają na ich funkcjonalność oraz energooszczędność.