Producent
Piece do pizzy opalane drewnem
Tradycyjne piece do pizzy opalane drewnem to powrót do korzeni, przeznaczony dla prawdziwych pasjonatów rzemiosła. Niektórzy twierdzą, że tylko tak przyrządzone ciasto właściwie oddaje charakter prawdziwie włoskiej placków. Praca z tymi urządzeniami wymaga jednak sporo umiejętności i jest dość czasochłonna, jednak produkt finalny zdecydowanie rekompensuje włożony trud, a konsumenci z pewnością docenią walory tego przysmaku i odczują różnicę zarówno w smaku, jak i wyglądzie zamówionego dania.
GP | Piec do Pizzy Opalany Drewnem | Commercial | GP.Alfa.Quattro
GP | Piec do Pizzy opalany drewnem | Opera Top | ALFA FORNI - Commercial
GP | Piec do Pizzy opalany drewnem | Quick Top | ALFA FORNI - Commercial
GP | Piec do Pizzy opalany drewnem a podstawie jezdnej | Quick | ALFA FORNI - Commercial
GP | Piec do Pizzy opalany drewnem na podstawie | Opera | ALFA FORNI - Commercial
GP | Piec do pizzy opalany drewnem Napoli | M110S | ALFA FORNI - STANDARD
GP | Piec do pizzy opalany drewnem Napoli | M120S | ALFA FORNI - STANDARD
GP | Piec do pizzy opalany drewnem Napoli | M130S | ALFA FORNI - STANDARD
GP | Piec do pizzy opalany drewnem Napoli | M150S | ALFA FORNI - STANDARD
Piec do pizzy opalany drewnem Maximus, AP Polska
Piece do pizzy opalane drewnem niejedno mają imię
Piece do pizzy opalane drewnem umożliwiają przygotowywanie oryginalnych włosków przysmaków. Ten właśnie sposób pieczenia drożdżowego placka wywodzi się z Neapolu i właśnie stąd rozprzestrzenił się on do innych krajów na całym świecie. Placek przyrządzony zgodnie z włoską recepturą powinien być skomponowany oszczędnie, na bazie najwyższej jakości śródziemnomorskich produktów. Powinien być on miękki w środku i lekko chrupiący na zewnątrz, a jednocześnie cienki oraz lekki.
W ofercie naszego sklepu znajdą Państwo wysokiej jakości piece do pizzy opalane drewnem. Jednym z dostępnych modeli jest Maximus, który został wyprodukowany z wysokiej jakości materiałów ogniotrwałych i izolacyjnych. Urządzenie sprawdzi się zarówno do użytku domowego, jak i przemysłowego. Znajdzie zastosowanie w pizzeriach, restauracjach, lokalach specjalizujących się w cateringu czy w trakcie różnego rodzaju festynów. Potrawy wypiekane w opisywanym piecu cechują się jedynym w swoim rodzaju smakiem, który możemy uzyskać wyłącznie w tego typu urządzeniu. Do jego zalet zaliczyć można również niskie zużycie drewna oraz krótki czas przyrządzania produktów. W skład urządzenia wchodzi komin razem z daszkiem, naczynie żaroodporne oraz termometr. Wysokość sprzętu to 60 centymetrów (+10 centymetrów komina), szerokość - 98 centymetrów, głębokość - 101 centymetrów, a waga - 135 kilogramów.