Przepisy kuchni dolnośląskiej 0

Kuchnia Dolnego Śląska wzbudza pewne kontrowersje, dotyczące samego faktu jej istnienia. Są tacy, którzy twierdzą, że po wojnie dania charakterystyczne dla tego regionu zanikły. Wielu miłośników dolnośląskiego smaku nie podziela tej opinii, twierdząc, że kuchnia południowo-zachodniej Polski w latach powojennych nie tylko nie zniknęła, ale zyskała nowy charakter. Nasi kucharze należą do tej drugiej grupy.

czytaj całość »
Jaki grill wybrać? Elektryczny czy gazowy? 0

Nadszedł zdecydowanie cieplejszy okres w ciągu roku, ludzie coraz chętniej spędzają wolny czas na świeżym powietrzu – na rowerach, nad wodą lub na spacerach w delikatnym wietrzyku, pomiędzy cieniami parkowych drzew. Właściciele działek lub przydomowych ogródków znacznie częściej wybierają odpoczynek w domowym zaciszu, a raczej – w podwórkowym. Takiemu odpoczynkowi z rodziną bądź przyjaciółmi zazwyczaj towarzyszą także smakowite przekąski, które często zostają poddawane obróbce termicznej z wykorzystaniem grilla.

czytaj całość »
Okapy gastronomiczne na wymiar 0

Nasza firma prowadzi sprzedaż profesjonalnych urządzeń oraz akcesoriów kuchennych. W ofercie naszego sklepu znajdują się okapy gastronomiczne tworzone na wymiar. W przestrzeni profesjonalnej kuchni urządzenia wentylacyjne stanowią niezbędny element wyposażenia, który znacząco podnosi jakość pracy oraz chroni pomieszczenie przed nadmiernym gromadzeniem się wilgoci. Nowoczesne urządzenie do oczyszczania powietrza z nagromadzonych podczas przyrządzania potraw oparów oraz tłuszczy, wykonane zostały z wysokogatunkowych stalowych elementów. Zastosowanie tego typu materiałów skutecznie chroni przed korozją oraz uszkodzeniami.

czytaj całość »
Dystrybutor do wody – dlaczego warto postawić na bezbutlowy? 0

Prywatne przychodnie, hotele i biura to miejsca, w których widok dystrybutora wody nikogo już nie dziwi. Przez lata bardzo popularne w większości miejsc były dystrybutory butlowe. Jednak każdy, kto miał z nimi do czynienia, w krótkim czasie mógł się przekonać o tym, że nie są rozwiązaniem idealnym.

czytaj całość »
Nowe certyfikaty dla ArtSystem! 0

Z radością informujemy o kolejnych certyfikatach, otrzymanych przez naszą firmę. Nieustanny rozwój i troska o najwyższy poziom usług, zaowocowały zdobyciem nowych atestów czołowych marek gastronomicznych: Jeven i Mareno.

czytaj całość »
HALLDE Center w ArtSystem 0

Odpowiadając na rosnące wymagania branży, systematycznie poszerzamy zakres oferowanych przez nas usług. Kolejnym krokiem na mapie rozwoju ArtSystem stało się zyskanie, w marcu tego roku, miana autoryzowanego partnera firmy HALLDE i utworzenie HALLDE Center.

czytaj całość »
Retigo Blue Vision II bez tajemnic – relacja ze szkolenia 0

Najnowsza edycja wydarzenia zgromadziła sporą grupę, głodnych wiedzy, profesjonalistów. Restauratorzy, właściciele barów i szefowie kuchni mieli okazję poszerzyć swoje wiadomości, biorąc udział w warsztatach, prezentujących potencjał nowoczesnego wyposażenia gastronomicznego.

czytaj całość »
Gotowanie w próżni, czyli sous vide 2

Brzmi ekskluzywnie, jak niemal każda rzecz nazwana w języku Napoleona i rzeczywiście – początkowo stosowały ją jedynie luksusowe restauracje. Obecnie, dzięki rozwojowi technologicznemu, sous vide staje się coraz bardziej przystępne, częściej goszcząc w pracowniach szefów kuchni i na talerzach klientów. W czym tkwi wyjątkowość metody i jak wprowadzić ją w swojego lokalu?

czytaj całość »
Misja zakończona sukcesem! 0

Mamy przyjemność poinformować o zamknięciu ostatniego etapu budowy zaplecza kuchennego w Żłobku Pod Grzybkiem. Zespół ArtSystem po raz kolejny udowodnił swój profesjonalizm, sprawnie wykonując poszczególne etapy.

czytaj całość »
Kończymy kolejną realizację! 0

Przedszkole Pod Grzybkiem zyskuje profesjonalne zaplecze kuchenne. Z radością donosimy, że ostatni etap działań wszedł w fazę końcową. Po opracowaniu projektu technologicznego i finiszu prac budowlanych, przystąpiliśmy do fazy instalacji niezbędnego wyposażenia.

czytaj całość »
Zaproszenie na pokaz kulinarny - RETIGO VISION II 0

Serdecznie zachęcamy do przybycia na BEZPŁATNĄ prezentację możliwości pieca RETIGO VISION II. 

Piec konwekcyjny RETIGO VISION II to synonim nowoczesnej kuchni. Z uwagi na wyjątkową uniwersalność i funkcjonalność urządzenia, stało się ono niezbędną składową doskonale prosperującej gastronomii. Warto poznać zalety pieca, który ułatwia kuchenne życie!

czytaj całość »
Profesjonalne ekspresy do kawy: kolbowe, automatyczne, gazowe 0

Prowadzenie restauracji, kawiarni, baru czy nawet malutkiego bistro jest zajęciem trudnym i odpowiedzialnym, ale przynoszącym także wiele satysfakcji. Wyposażenie firmy w odpowiednie naczynia i urządzenia pozwala na przygotowywanie smacznych potraw oraz podawanie znakomitej herbaty czy kawy. Perfekcyjnie zaprojektowany ekspres do kawy jest jednym z tych urządzeń, bez których żaden punkt gastronomiczny w dzisiejszych czasach się nie obejdzie, bo oczekiwania gości dotyczące smaku, zapachu, a nawet wyglądu podawanej kawy wciąż rosną.

czytaj całość »
A4 z nowym punktem gastronomicznym 0

Na autostradzie A4 powstał nowy lokal gastronomiczny! Projekt i wykonanie powierzono naszemu zespołowi, dzięki czemu podróżni zyskali punkt, wyposażony w sprzęt najwyższej jakości.

czytaj całość »
Winiarka - profesjonalna chłodziarka do wina 0

Lodówka do wina zwana także winiarką to urządzenie, które pozwala zagwarantować identyczne warunki, jakie panują w najlepszych tradycyjnych podziemnych piwnicach, w których przechowywane jest najlepsze wino. Aby prawidłowo przechowywać wino poza specjalną piwnicą, a jednocześnie z powodzeniem osiągnąć pożądany wiek Twojego wina, niezbędna jest prawdziwa winiarka, która musi być zaprojektowana tak, aby spełniała najważniejsze „złote” zasady, które przedstawiamy poniżej.

czytaj całość »
gastro do góry
Przejdź do porównywarki
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl