Producent
Pacojet
Pacojet to urządzenie, które wynosi przygotowanie potraw na wyższy poziom. W pełni zautomatyzowana maszyna pozwala na przetwarzanie dań bez konieczności ich rozmrażania. Co więcej, specjalne ostrza o niezwykłej mocy i trwałości, z łatwością miksują świeże owoce i warzywa w skórkach, a także mięso i ryby. Unikalna technika przetwarzania żywności pozwala na zachowanie jej naturalnych walorów smakowych i odżywczych. Brak konieczności rozmrażania surowców, które mogą mieć nawet -20oC, to znakomita oszczędność czasu. Z Pacojet przygotowanie lodów, sorbetów czy dań wytrawnych to czysta przyjemność.
Miksowanie mrożonych produktów
Rozmrażanie żywności to jedna z tych czynności, która znacznie wydłuża proces przygotowywania potraw i utrudnia pracę. Jak w wielu dziedzinach, również w tym przypadku z pomocą przychodzą nowoczesne technologie. Dzięki takim urządzeniom, jak Pacojet możliwe jest miksowanie produktów zamrożonych nawet do 20oC poniżej zera, bez konieczności zwiększania ich temperatury. Sorbety, lody i inne desery przygotowane z wykorzystaniem tej maszyny nie wymagają zastosowania konserwantów, stabilizatorów i innych sztucznych dodatków. Pacojet umożliwia również przygotowanie rozmaitych potraw na bazie świeżych warzyw i owoców, a także innych produktów, jak mięso i ryby.Urządzenie do miksowania mrożonych produktów Pacojet 2 Plus