Chłodnie, piec konwekcyjno-parowy, linie grzewcze – te i wiele innych urządzeń gastronomicznych, zamontowaliśmy w Zespole Żłobkowo-Przedszkolnym w Kobierzycach. Ekipa ArtSystem stworzyła dla placówki nowoczesne zaplecze kuchenne i wyposażyła je w niezbędny sprzęt.
Podzielone na trzy fazy przedsięwzięcie rozpoczęto od przygotowania projektu technologicznego. Po oszacowaniu powierzchni zalecza kuchennego, określono najbardziej optymalny rozkład pomieszczeń, a następnie wytyczono przyłącza, spisano listę wyposażenia oraz zgłoszono projekt do zaopiniowania przez właściwe służby.
W następnej kolejności, pozytywnie zweryfikowany projekt, wdrożono w życie. W oparciu o rysunek techniczny wraz z opisem, wykonano prace budowlane oraz podłączono wszelkie niezbędne media.
Przedostatnim etapem realizacji była dostawa i zamontowanie wyposażenia kuchni. Sprzęt gastronomiczny, pochodzący z magazynów Gastrosklep.pl, został przywieziony na miejsce i uruchomiony przez ekipę ArtSystem.
Do wybranych przez nas dla Zespołu w Kobierzycach urządzeń należy linia grzewcza Kromet, złożona z profesjonalnych maszyn służących obróbce cieplnej. Dzięki ciągom kuchennym personel ma szansę w szybki i ergonomiczny sposób przygotować dużą ilość posiłków, co ma ogromne znaczenie w placówkach zbiorowego żywienia. Urządzeniem wręcz sztandarowym, nieodzownym w nowoczesnej profesjonalnej kuchni, w której stawia się na bardzo sprawną realizację zadań, jest piec konwekcyjno-parowy. W Kobierzycach postawiliśmy na piec marki Retigo. Dzięki niemu kucharki mogą przyrządzać jednocześnie wiele potraw, poddając je równolegle rozmaitym procesom, np. gotowania, pieczenia lub blanszowania. W rozdrabnianiu warzyw, owoców czy mięsa znakomicie sprawdzą się urządzenia dynamiczne Hallde, które charakteryzują się dużą skutecznością i wytrzymałością. By zapewnić bezpieczne przechowywanie żywności, zaproponowaliśmy zastosowanie niezawodnych urządzeń chłodniczych z serii Rilling. Całość realizacji uzupełniają meble technologiczne, wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. Dzięki zastosowaniu tego, niezwykle odpornego na zniszczenia materiału, stoły, regały i szafki będą służyć w kuchni przez wiele lat.
Naszą pracę zakończyliśmy przeszkoleniem personelu zespołu żłobkowo-przedszkolnego w obszarze użytkowania sprzętów i zakresu ich możliwości. Wyjaśniliśmy także podstawowe zasady zachowania bezpieczeństwa oraz metody konserwacji urządzeń gastronomicznych.
Pracownikom Zespołu życzymy przyjemnego korzystania z nowego zaplecza kuchennego, a Państwa zapraszamy do skorzystania z naszej kompleksowej oferty gastronomicznej.
ArtSystem to gastronomia od A do Z:
-
dostawa wyposażenia
-
montaż sprzętu wraz podłączeniem
-
kursy i szkolenia
-
profesjonalne konsultacje
-
szeroki wybór wyposażenia
Sprzęt zastosowany w placówce:
-
Linia grzewcza Kromet
-
Piec konwekcyjne parowy Retigo Orange II 1011i
-
Urządzenia dynamiczne Hallde
-
Urządzenia chłodnicze Rilling
-
Meble technologiczne Optimet
ART SYSTEM
profesjonalnie, terminowo, kompleksowo
ZAPRASZAMY!