Piec do pizzy opalany drewnem Maximus, AP Polska
- zapytaj o produkt
-
RATY:
Dodaj do koszyka produkty, jako płatność wybierz "Zapytaj o leasing lub raty" i złóż zamówienie. Odezwiemy się w możliwie najkrótszym czasie w celu przedstawienia oferty ratalnej.
Szczegóły procesu zakupu ratalnego TUTAJ
LEASING:
Dodaj do koszyka produkty, które chcesz zakupić w leasingu, jako płatność wybierz "Zapytaj o leasing lub raty" i złóż zamówienie. Odezwiemy się w możliwie najkrótszym czasie w celu przedstawienia oferty leasingowej.
Szczegóły leasingu TUTAJ
-
Dodaj produkty do koszyka, jako płatność wybierz "Negocjacja ceny" i złóż niezobowiązujące zamówienie. Odezwiemy się w możliwie najkrótszym czasie.
Dotyczy zamówień powyżej 1000zł netto
Możesz także użyć FORMULARZA KONTAKTOWEGO
- dodaj opinię
Piec opalany drewnem wykonywany z najwyższej jakości materiałów ogniotrwałych i izolacyjnych. Przeznaczony zarówno do użytku domowego jak i przemysłowego (pizzerie, restauracje, festyny, catering).
Potrawy wypiekane w tym piecu wyróżniają się niepowtarzalnym smakiem, który możemy uzyskać tylko podczas obróbki w piecach opiekanych drewnem. Zużycie drewna jest niskie, a czas przygotowywanych produktów bardzo krótki.
Pizza z pieca opalanego drewnem to powrót do korzeni. Tak się przygotowywało pizzę, zanim nowoczesne, wygodne elektryczne piece zdominowały obecne lokale gastronomiczne. Pieczenie w piecu opalanym drewnem wymaga zdecydowanie więcej pracy i umiejętności, jednak zgodnie z wieloma opiniami, ten kto jej spróbuje, innej już jeść nie będzie chciał. Idealna pizza musi być miękka w środku i lekko chrupiąca na zewnątrz. Dodatkowo w przeciwieństwie do najczęściej spotykanych w zdecydowanej większości pizzerii, powinna być także cienka i lekka. Pizzę z pieca opalanego drewnem nazywa się "oryginalną włoską pizzą", ponieważ to właśnie z Neapolu pochodzi ten sposób pieczenia drożdżowego placka i stąd rozprzestrzenił się do innych krajów. Wykonana zgodnie z włoską recepturą powinna być skomponowana oszczędnie i niemal wyłącznie z oryginalnych śródziemnomorskich produktów.
W cenie również:
- termometr,
- komin wraz z daszkiem,
- naczynie żaroodporne.
Istnieje możliwość zakupu stelażu na kółkach pod piec, w cenie 1 500 PLN oraz zestawu akcesoriów w cenie 220 PLN.
Parametry:
model | Maximus |
wysokość | 60 cm + 10 cm komin |
szerokość | 98 cm |
głębokość | 101 cm |
waga | 135 kg |
wymiary wewnętrzne | 90 x 90 cm |
zużycie drewna | 5 kg/h |
pojemność | 5x pizza 25 cm lub 3x 40cm |
czas nagrzania do 300° | 20 min. |
W cenie dostawa i instalacja + szkolenie, możliwość przeprowadzenia szkolenia przed zakupem.
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, ale nie weryfikujemy, czy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.