Piec konwekcyjno-parowy bojlerowy elektryczny Alphatech by Lainox | LBES102 | 31kW | 10xGN2/1-20xGN1/1 | Resto Quality
towar niedostępny
- zapytaj o produkt
-
RATY:
Dodaj do koszyka produkty, jako płatność wybierz "Zapytaj o leasing lub raty" i złóż zamówienie. Odezwiemy się w możliwie najkrótszym czasie w celu przedstawienia oferty ratalnej.
Szczegóły procesu zakupu ratalnego TUTAJ
LEASING:
Dodaj do koszyka produkty, które chcesz zakupić w leasingu, jako płatność wybierz "Zapytaj o leasing lub raty" i złóż zamówienie. Odezwiemy się w możliwie najkrótszym czasie w celu przedstawienia oferty leasingowej.
Szczegóły leasingu TUTAJ
-
Dodaj produkty do koszyka, jako płatność wybierz "Negocjacja ceny" i złóż niezobowiązujące zamówienie. Odezwiemy się w możliwie najkrótszym czasie.
Dotyczy zamówień powyżej 1000zł netto
Możesz także użyć FORMULARZA KONTAKTOWEGO
- dodaj opinię
Opis:
- profesjonalny piec konwekcyjno-parowy Alphatech by Lainox z elektronicznym panelem sterowania
- bojlerowy system wytwarzania pary
- prowadnice na pojemniki GN 1/1 lub GN 2/1
- nowoczesny i atrakcyjny wygląd
OBSŁUGA PIECA:
- piec posiada 90 zapisanych wstępnych programów gotowania, w tym również funkcję podgrzewania potraw
- możliwość zapisania 99 programów, po 4 kroki każdy
- możliwość gotowania w 3 trybach pracy:
- obróbka konwekcyjna 30°C - 300°C
- obróbka z wykorzystaniem pary wodnej 30°C - 130°C
- obróbka konwekcyjna + naparowanie 30°C - 300°C
- wstępne nagrzewanie komory - wyposażony w automatyczny system CLIMA, kontrolujący poziom naparowania w komorze pieca
- system Fast Dry umożliwia szybkie usunięcie pary z komory pieca
- szybka i prosta obsługa wyboru i zatwierdzania programów, dzięki pokrętłu typu scroll&push
- alfanumeryczny wyświetlacz LED wskazujący temperaturę, poziom naparowania, czas, czy temperaturę sondy
- wstępne nagrzewanie komory
FUNKCJE PIECA:
- wentylatory z autorewersem zapewniające równomierne rozprowadzenie temperatur
- 2 prędkości wentylatora (opcja)
- automatyczna regulacja wilgotności
- manualne naparowanie komory
- system kontrolujący przepływ powietrza wewnątrz komory
- sonda jednopunktowa do pomiaru temperatury
- bojlerowy system wytwarzania pary
- złącze USB do zapisywania i wgrywania programów, wgrywania danych HACCP, czy aktualizacji oprogramowania
- wyposażony w system autodiagnostyczny informujący o każdej usterce i anomalii pieca
- funkcja EcoSpeed - optymalizuje i kontroluje zużycie energii na podstawie ilości i rodzaju gotowanych potraw
- funkcja EvoVapor - automatyczna kontrola naparowania ograniczająca zużycie wody i energii
- filtr zapobiegający osadzaniu się kamienia
- automatyczny system myjący LCS z 7 programami mycia (opcjonalnie)
- manualny system mycia z prysznicem (opcjonalnie)
BUDOWA PIECA:
- komora pieca wykonana z wysokogatunkowej polerowanej stali nierdzewnej
- drzwi podwójne z wewnętrzną szybą atermiczną odbijającą ciepło i zapewniającą ochronę termiczną pieca
- otwierana szyba wewnętrzna ułatwia utrzymanie pieca w czystości
- ergonomiczna klamka otwierana w dwóch kierunkach
- halogenowe oświetlenie komory pieca
- klasa wodoszczelności IPX5
Wyposażenie opcjonalne:
- LCS - automatyczny system czyszczenia w zestawie z jedną kasetą czyszczącą- 4 430,00 zł netto
- NVR1 - dwie prędkości wentylatora - 1 770,00 zł netto
- KSC004 - czteropunktowa sonda rdzeniowa Ø 3 mm - 1 660,00 zł netto
- KSA001 - sonda igłowa Ø 1 mm - 1 230,00 zł netto
- NPS - drzwi otwierane na prawą stronę - 2 200,00 zł netto
- APDS - podwójne zabezpieczenie otwarcia drzwi - 710,00 zł netto
- SN - wstępnie skonfigurowanie systemu optymalizacji energii - 1 370,00 zł netto
- NPK - przystosowanie pod podłączenie dedykowanego okapu - 720,00 zł netto
Parametry techniczne:
- Pojemność: 10x GN2/1 lub 20x GN1/1
- Wymiary zewnętrzne [mm]: 1170x895x1040
- Odległość między prowadnicami [mm]: 70
- Moc elektryczna [kW]: 31
- Zasilanie [V]: 400
- Rekomendowana liczba porcji: 150-300
- Waga [kg]: 201
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, ale nie weryfikujemy, czy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.