Temperówka do czekolady wolnostojąca 9kg | T8, Pomati
towar niedostępny
- zapytaj o produkt
-
RATY:
Dodaj do koszyka produkty, jako płatność wybierz "Zapytaj o leasing lub raty" i złóż zamówienie. Odezwiemy się w możliwie najkrótszym czasie w celu przedstawienia oferty ratalnej.
Szczegóły procesu zakupu ratalnego TUTAJ
LEASING:
Dodaj do koszyka produkty, które chcesz zakupić w leasingu, jako płatność wybierz "Zapytaj o leasing lub raty" i złóż zamówienie. Odezwiemy się w możliwie najkrótszym czasie w celu przedstawienia oferty leasingowej.
Szczegóły leasingu TUTAJ
-
Dodaj produkty do koszyka, jako płatność wybierz "Negocjacja ceny" i złóż niezobowiązujące zamówienie. Odezwiemy się w możliwie najkrótszym czasie.
Dotyczy zamówień powyżej 1000zł netto
Możesz także użyć FORMULARZA KONTAKTOWEGO
- dodaj opinię
Uniwersalne urządzenie do rozpuszczania i temperowania czekolady oraz rozpuszczania polew czekoladowych (niewymagających temperowania). W zależności od zastosowanego wyposażenia umożliwia oblewanie całych produktów. System schładzania oraz system ogrzewania zbiornika z czekoladą posiada sterowanie elektroniczne.
Temperówka do czekolady jest profesjonalnym urządzeniem, które pozwala na otrzymanie określonego kształtu danego wyrobu cukierniczego. Automatyzacja procesu temperowania pozwala na znaczną oszczędność czasu, dzięki czemu praca cukiernika jest zdecydowanie bardziej efektywna i wydajna.
Urządzenie zapewnia odpowiednią krystalizację masła kakaowego, co pozwala na późniejsze nadanie wyrobom z czekolady pożądanych właściwości. Precyzyjne zaprogramowanie sprzętu sprawia, że masa kakaowa po zastygnięciu cechuje się idealną gładkością, niesamowitym połyskiem i doskonałą chrupkością.
Temperówka do czekolady od włoskiej firmy Pomati pozwala na estetyczne oblewanie płynną czekoladą owoców, trufli czy chociażby wafli. Dzięki niej można tworzyć ciekawe desery, oryginalne tabliczki czekolady i praliny, które oprócz doskonałego smaku charakteryzują się pięknym wyglądem.
Oferowana przez nasz sklep temperówka do czekolady na sprzedaż została wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Zbiornik o pojemności 9 kg umożliwia utrzymanie czekolady w stanie płynnym o żądanej temperaturze przez nieograniczony okres czasu. Ze względu na swój niewielki rozmiar urządzenie świetnie sprawdzi się jako element wyposażenia profesjonalnych warsztatów cukierniczych.
Temperówka do czekolady - cena
W naszym asortymencie znajduje się najwyższej jakości temperówka do czekolady Pomati w rewelacyjnej cenie. Stwarzamy możliwość zapłaty w ratach - to klient wybieram przez ile miesięcy chce płacić. Co więcej, oferujemy darmową i bezpieczną dostawę. Dzięki temu można mieć pewność, że sprzęt zostanie dostarczony z należytą starannością.
Cechy:
-
Wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304.
-
Pojemność zbiornika 9 kg.
-
Dozowanie za pomocą pedału.
-
Podgrzewany zbiornik czekolady
-
Termostat o wysokiej precyzji.
-
Stół wibracyjny podgrzewany
-
Agregat chłodniczy.
System zabezpieczeń mieszadła i ślimaka, kontrolujący temperaturę czekolady w odpowiedniej chwili uruchamia mieszadło i pompę.
Czujniki elektroniczne kontrolujące temperaturę ogrzewania i temperowania czekolady, połączone z systemem zabezpieczeń i wyświetlaczami informującymi operatora o aktualnej temperaturze pracy.
System do oblewania wyrobów składa się z:
-
Przenośnik siatkowy o szerokości od 180 mm do 320 mm
-
Głowicy do tworzenia kurtyny
-
Głowica do tworzenia wzorów - opcja
-
Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady
-
Lampy grzewczej
-
Tunelu chłodniczego Pomati
-
Wydajność do 170 kg czekolady na godzinę
Parametry:
- Szerokość: 360 (ze stołem 700)x450 mm, wys. 1040 mm
- Napięcie: 400 V - 50 Hz
- Moc: 0,7 kW, 3-fazowy, 5-biegunowy
- Waga: 85 kg
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, ale nie weryfikujemy, czy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.