
Producent
Termometry gastronomiczne
Termometry gastronomiczne służą do pomiaru temperatury w kuchni, miejscach przechowywania produktów spożywczych oraz samej żywności. W ofercie naszego sklepu internetowego znajdą Państwo rozmaite warianty tych urządzeń. Termometr z sondą pozwoli na sprawdzenie, na jakim etapie przygotowania jest potrawa znajdująca się np. w piecu. Natomiast dzięki takim urządzeniom, jak termo-higrometr zbadać możemy nie tylko temperaturę otoczenia, ale i po poziom wilgotności. W zależności od Państwa potrzeb, polecamy termometry cyfrowe lub klasyczne. Zakres pomiaru temperatur sięga od -50 do 300oC.
Jaki termometr do kuchni?
Utrzymanie odpowiednich warunków środowiskowych w miejscu przechowywania żywności i pracy personelu, a także możliwość określania temperatury dań, to niezwykle istotne zagadnienia. Z tego względu precyzyjne termometry zajmują wysokie miejsce na liście wyposażenia zakładu gastronomicznego. Pomiar temperatury odbywać się może w rozmaity sposób. Termometry cyfrowe często zastępują te klasyczne, umożliwiając dokonywanie odczytu na odległość bądź za pomocą specjalnej sondy. Pomiar bezdotykowy możliwy jest dzięki czujnikowi reagującemu na promieniowanie podczerwone emitowane przez określony obiekt, np. pieczeń. Nowoczesne termometry wielofunkcyjne i termo-higrometry pozwalają na badanie kilku parametrów jednocześnie, znacznie zwiększając zakres kontroli nad procesem przygotowania żywności.
Termo-higrometr RT820 | 620310, STALGAST

Termometr -20°C÷50°C | 620210, STALGAST

Termometr cyfrowy bezdotykowy -50°C÷380°C | 620711, STALGAST

Termometr elektroniczny | 620010, STALGAST

Termometr elektroniczny z etui | T-1107, TOMGAST

Termometr elektroniczny z ruchomą głowicą | 620011, STALGAST

Termometr szpatuła | T-14039, TOMGAST

Wskaźnik temperatury -0°C÷300°C | 620510, STALGAST

Wskaźnik temperatury s/s -40°C÷40°C | 620110, STALGAST
