Wilki do mięsa to specjalne maszyny szeroko wykorzystywane w gastronomii. Służą one do rozdrabniania (mielenia) dużych ilości mięsa w stosunkowo krótkim czasie. Dopasowany do tego kształt oraz wyraźny podział na poszczególne części ułatwia korzystanie z maszyny do mielenia mięsa. Wilki szczególnie często używane są w lokalach gastronomicznych, których specjalnością w menu są przede wszystkim potrawy mięsne. Niewątpliwym plusem takiego rozwiązania z pewnością jest to, że przeszkolenie osoby obsługującej maszynę nie zajmuje wiele czasu. Wilki do mięsa są dość proste w obsłudze, dlatego bez zarzutu sprawdzają się w każdej dużej kuchni.

Maszynka do mięsa FW200 | 370235, Bartscher

Maszynka do mięsa FW200 | 370235, Bartscher

Producent: Bartscher
Cena: 13 029,39 zł (netto: 10 593,00 zł )
szt.
zobacz więcej
Prasa do hamburgerów FW200 | 370236, Bartscher

Prasa do hamburgerów FW200 | 370236, Bartscher

Producent: Bartscher
Cena: 3 191,85 zł (netto: 2 595,00 zł )
szt.
zobacz więcej
WILK do mięsa (sitko 4,5 mm lub 6mm lub 8mm) | TC12, Ma-Ga

WILK do mięsa (sitko 4,5 mm lub 6mm lub 8mm) | TC12, Ma-Ga

Producent: Ma-Ga
Cena: 3 321,00 zł 3 690,00 zł (netto: 2 700,00 zł 3 000,00 zł )
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Wilk do mięsa do pracy ciągłej 22L | DRC H98, PSV

Wilk do mięsa do pracy ciągłej 22L | DRC H98, PSV

Producent: PSV France
Cena: 14 514,00 zł (netto: 11 800,00 zł )
szt.
zobacz więcej
Wilk do mięsa do pracy ciągłej 22L | DRC82, PSV

Wilk do mięsa do pracy ciągłej 22L | DRC82, PSV

Producent: PSV France
Cena: 10 578,00 zł (netto: 8 600,00 zł )
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Wilk do mięsa Inoxxi seria WB-E 32 (sitko + nóż)

Wilk do mięsa Inoxxi seria WB-E 32 (sitko + nóż)

Producent: Inoxxi
Cena: 8 204,10 zł (netto: 6 670,00 zł )
szt.
zobacz więcej
Wilk do mięsa Inoxxi seria WBR-E 22 (z chłodzoną gardzielą)

Wilk do mięsa Inoxxi seria WBR-E 22 (z chłodzoną gardzielą)

Producent: Inoxxi
Cena: 8 487,00 zł (netto: 6 900,00 zł )
szt.
zobacz więcej
Wilk do mięsa Inoxxi WLM 12 Enterprise (sitko + nóż)

Wilk do mięsa Inoxxi WLM 12 Enterprise (sitko + nóż)

Producent: Inoxxi
Cena: 4 686,30 zł (netto: 3 810,00 zł )
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Wilk do mięsa Inoxxi WLM 22 Enterprise (sitko + nóż)

Wilk do mięsa Inoxxi WLM 22 Enterprise (sitko + nóż)

Producent: Inoxxi
Cena: 5 596,50 zł (netto: 4 550,00 zł )
szt.
zobacz więcej
Wilk do mięsa przemysłowy , wyd.: 1400 kg/h , mod.  DRC130

Wilk do mięsa przemysłowy , wyd.: 1400 kg/h , mod. DRC130

Producent: PSV France
Cena: 33 087,00 zł (netto: 26 900,00 zł )
szt.
zobacz więcej
Wilk do mięsa zasypowy MASTER 90 HP 5 Y12

Wilk do mięsa zasypowy MASTER 90 HP 5 Y12

Producent: Sirman
Cena: 49 900,00 zł 51 820,00 zł (netto: 40 569,11 zł 42 130,08 zł )
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Maszynka do mielenia mięsa | 210864, Hendi

Maszynka do mielenia mięsa | 210864, Hendi

Producent: Hendi
Cena: 847,47 zł (netto: 689,00 zł )
szt.
zobacz więcej
Maszynka do mielenia mięsa | 721121, STALGAST

Maszynka do mielenia mięsa | 721121, STALGAST

Producent: STALGAST (APL)
Cena: 3 126,05 zł 3 677,70 zł (netto: 2 541,50 zł 2 990,00 zł )
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Maszynka do mielenia mięsa | 721124, STALGAST

Maszynka do mielenia mięsa | 721124, STALGAST

Producent: STALGAST (APL)
Cena: 2 358,65 zł 2 774,88 zł (netto: 1 917,60 zł 2 256,00 zł )
  • promocja
Maszynka do mielenia mięsa | 721221, STALGAST

Maszynka do mielenia mięsa | 721221, STALGAST

Producent: STALGAST (APL)
Cena: 4 221,73 zł 4 966,74 zł (netto: 3 432,30 zł 4 038,00 zł )
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Maszynka do mielenia mięsa | 721224, STALGAST

Maszynka do mielenia mięsa | 721224, STALGAST

Producent: STALGAST (APL)
Cena: 3 080,04 zł 3 623,58 zł (netto: 2 504,10 zł 2 946,00 zł )
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Maszynka do mielenia mięsa pomocnicza | 721129, STALGAST

Maszynka do mielenia mięsa pomocnicza | 721129, STALGAST

Producent: STALGAST (APL)
Cena: 1 399,92 zł 1 646,97 zł (netto: 1 138,15 zł 1 339,00 zł )
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Maszynka do mięsa MG 700 | 975671, Hendi

Maszynka do mięsa MG 700 | 975671, Hendi

Producent: Hendi
Cena: 1 536,27 zł (netto: 1 249,00 zł )
szt.
zobacz więcej

Wilki do mielenia mięsa - wyposażenie lokalu gastronomicznego

Zastosowanie wilków do mielenia mięsa jest bardzo szerokie. W zależności od specjalności danego lokalu gastronomicznego można wyróżnić kilka sposobów wykorzystania takiej maszyny. Zdecydowanie najczęściej stosuje się ją do mielenia surowego mięsa, przygotowując je w ten sposób do dalszej obróbki. Nie jest to jednak jedyna metoda, ponieważ przy użyciu odpowiednich noży można również skutecznie rozdrobnić mięso gotowane czy mrożone. Druga opcja będzie szczególnie przydatna, jeśli restauracja ma dostęp do wysokiej jakości mięsa przechowywanego w niskich temperaturach, którego rozmrażanie nie jest wskazane przed rozpoczęciem przygotowań danej potrawy. Na szczęście całą operację siekania i rozdrabniania można wykonać bez takiej konieczności, wykorzystując specjalne maszynki do mielenia mięsa. Wilki o przeznaczeniu gastronomicznym dzięki swoim gabarytom poradzą sobie nawet z najtrudniejszym zadaniem.

Maszyny do mielenia mięsa - wilki

Budowa wilków do mięsa została właściwie przemyślana pod kątem praktycznego zastosowania. Jedynie przy użyciu dedykowanych przez producenta części można zapewnić odpowiednie działanie. W tym kontekście bardzo ważne jest zatem zaopatrywanie się w sprzęt gastronomiczny jedynie u renomowanych sprzedawców, oferujących wysokiej jakości urządzenia. Zaliczając się do tego grona, możemy przedstawić wszystkim zainteresowanym klientom doskonale przygotowane w każdym szczególe maszynki do mielenia mięsa. Wilki składają się z leja załadowczego, gardzieli oraz zestawu tnącego. Do leja załadowczego należy włożyć mięso - w tym momencie zaczyna się praca całego urządzenia. Mięso zostaje automatycznie wtłoczone przez ślimak roboczy do zespołu tnącego. W kolejnych krokach działania wilka do mielenia mięsa towar jest przetłaczany przez sitko, a następnie ścinany przez specjalne noże.

Wilki do mięsa sprawdzonych firm

Poszukując odpowiednich wilków do mielenia mięsa przeznaczonych do użytku profesjonalnego zawsze na pierwszym miejscu powinno się stawiać jakość urządzenia. Im ona lepsza, tym z większą liczbą rodzajów mięs wilk może sobie poradzić. Niektóre mięso jest twardsze, co wymaga zastosowania specjalnej siatki, ale przede wszystkim dobrego urządzenia. Kupując sprawdzonego wilka do mięsa można we właściwy sposób zadbać o wyposażenie kuchni, a tym samym dać większe pole manewru kucharzom.

Zaloguj się