
Wilki do mięsa to specjalne maszyny szeroko wykorzystywane w gastronomii. Służą one do rozdrabniania (mielenia) dużych ilości mięsa w stosunkowo krótkim czasie. Dopasowany do tego kształt oraz wyraźny podział na poszczególne części ułatwia korzystanie z maszyny do mielenia mięsa. Wilki szczególnie często używane są w lokalach gastronomicznych, których specjalnością w menu są przede wszystkim potrawy mięsne. Niewątpliwym plusem takiego rozwiązania z pewnością jest to, że przeszkolenie osoby obsługującej maszynę nie zajmuje wiele czasu. Wilki do mięsa są dość proste w obsłudze, dlatego bez zarzutu sprawdzają się w każdej dużej kuchni.

Maszynka do mielenia mięsa (wilk) | EM-3/8, Mesko-Agd

Maszynka do mięsa FW200 | 370235, Bartscher

Prasa do hamburgerów FW200 | 370236, Bartscher

WILK do mięsa (sitko 4,5 mm lub 6mm lub 8mm) | TC12, Ma-Ga

Wilk do mięsa do pracy ciągłej 22L | DRC H98, PSV

Wilk do mięsa do pracy ciągłej 22L | DRC82, PSV

Wilk do mięsa Inoxxi seria WB-E 32 (sitko + nóż)

Wilk do mięsa Inoxxi seria WBR-E 22 (z chłodzoną gardzielą)

Wilk do mięsa Inoxxi WBR 22 (z chłodzoną gardzielą i tacą)

Wilk do mięsa Inoxxi WLM 12 Enterprise (sitko + nóż)

Wilk do mięsa Inoxxi WLM 22 Enterprise (sitko + nóż)

Wilk do mięsa przemysłowy , wyd.: 1400 kg/h , mod. DRC130

Wilk do mięsa zasypowy MASTER 90 HP 5 Y12

Maszynka do mielenia mięsa | 721121, STALGAST

Maszynka do mielenia mięsa | 721124, STALGAST

Maszynka do mielenia mięsa | 721221, STALGAST