Opis produktu
Salamandry to otwarte urządzenia, posiadające grzałki generujące ciepło przepływające przez komorę od góry do dołu. Dzięki specjalnej konstrukcji grzałek, możliwe jest ich obniżanie by zmniejszyć dystans między produktem spożywczym a źródłem ciepła. To pozwala skutecznie rozmrażać, podgrzewać i zapiekać a nawet grillować produkty za pomocą jednego urządzenia.
Konstrukcja w całości wykonana ze stali nierdzewnej oraz cyfrowy panel sterowania sprawia, że urządzenie jest nie tylko trwałe, ale też łatwe w obsłudze i czyszczeniu. W połączeniu z wielofunkcyjnym zastosowaniem tworzy idealny element wyposażenia nowoczesnej, profesjonalnej kuchni. Salamandry nie tylko w środowisku naturalnym, ale też w kuchni żyją w zgodzie z eko-systemem; osiągnęliśmy bardzo dobre dopasowanie termiczne, dzięki czemu sprawność cieplna została podniesiona bez zwiększenia zapotrzebowania energetycznego. To pozwala naszym salamandrom na oszczędności energii rzędu 79%. Do tego łatwa konserwacja i czyszczenie podstawowymi środkami sprawia, że salamandry świetnie współpracują z każdym kucharzem.
- płynna regulacja górnej części z grzałkami
- 3 elementy grzewcze, 7 wariantów grzania
- maksymalna temperatura pracy 230 °C
- szybki przyrost temeratury - 200 °C w ciągu 8 sekund
- elementy grzewcze zabezpieczone szkłem dyfuzyjnym
- automatyczna regulacja temperatury
- łatwe zamontowanie na ścianie - nierdzewny uchwyt w cenie
- panel sterujący z wyświetlaczem
- wielkość powierzchni roboczej - GN 2/3 lub GN 1/1
- automatyczne wyłączenie urządzenia po skończonym cyklu, sygnał akustyczny
- detektor żywność - automatyczne włączanie / wyłączanie grzałek
- funkcja HOLD utrzymywanie w temp. 40 - 70 °C, 8 stopniowa
Parametry:
Wymiary mm: 570 x 580 x 520
Moc kW: 4,5
Waga kg: 65
Wymiary płyty cm: 560 x 360