Piece do pizzy dwukomorowe
Niezbędnym elementem wyposażenia każdej restauracji oferującej kuchnię włoską jest piec do pizzy dwukomorowy (do wyboru mamy także wersję jednokomorową oraz przelotową). Taki przysmak pozwala nam przyrządzić pyszne placki o różnych wielkościach i smakach. Zakup tego urządzenia warto dokładnie przemyśleć, jako że będziemy z niego korzystali każdego dnia, przez wiele lat. Warto wydać na niego nieco więcej, by nie musieć obawiać się o dodatkowe koszty związane z ewentualną naprawą.
Piec do pizzy NT 622 | 2002095, Bartscher
D-12 P - Piec do pizzy dwupoziomowy | RM GASTRO
D-12L P - Piec do pizzy dwupoziomowy | RM GASTRO
D-18 P - Piec do pizzy dwupoziomowy | RM GASTRO
D-8 P - Piec do pizzy dwupoziomowy | RM GASTRO
Piec do pizzy 2 poziomowy | E 8/50, REDFOX
Piec do pizzy 2-poziomowy - E - 12, REDFOX
Piec do pizzy 2-poziomowy - E - 12L, REDFOX
Piec do pizzy 2-poziomowy - E - 18, REDFOX
Piec do pizzy 2-poziomowy - E - 8, REDFOX
Piec do pizzy CT 200, 2KP 610x610 | 2002020, Bartscher
Piec do pizzy dwukomorowy CLASSIC LUX PF 10570L | GMG
Piec do pizzy dwukomorowy CLASSIC LUX PF 70105 L | GMG
Piec do pizzy dwukomorowy CLASSIC LUX PF 7070 L | GMG
Piec do pizzy dwukomorowy CLASSIC PF 6262 DE | GMG
Piec do pizzy dwukomorowy CLASSIC PF 6262 DE-T | GMG
Piec do pizzy dwukomorowy CLASSIC PF 6292 DE | GMG
Piec do pizzy dwukomorowy CLASSIC PF 6292 DE-T | GMG
Kiedy piece do pizzy dwukomorowe będą najlepszym rozwiązaniem?
Piece do pizzy dwukomorowe znajdą zastosowanie zarówno w mniejszych, jak i w większych restauracjach. W zależności od ich gabarytów, mogą one w stanie wypiec równocześnie nawet kilkanaście blach z plackami. Wybierając je, szczególną uwagę należy zwrócić na jakość wykonania oraz dopasowanie do przestrzeni kuchennej, jaka dysponujemy. Zakres temperatury w takich urządzeniach wynosi zwykle od 50 do 500 stopni Celsjusza (tak samo jak w modelach jednokomorowych). Niektóre modele wyposażone są w przeszklone drzwiczki, co ułatwia bieżące kontrolowanie wypieków. W wersjach o dużej pojemności możemy nie tylko piec duże ilości placków na raz - sprawdzą się one również podczas przyrządzania przysmaków o małych lub dużych rozmiarach czy niestandardowych kształtach.
Zanim podejmiemy ostateczną decyzję, warto zastanowić się, jaki charakter ma lokal, w którym ma się znaleźć dany sprzęt. Jeżeli nie dysponujemy dużą przestrzenią, a włoski przysmak nie będzie jedyną pozycją w naszym menu, doskonale do tego celu sprawdzą się piece do pizzy dwukomorowe lub ich wersja jednokomorowa. Gdy z kolei nasza restauracja ma się specjalizować w przygotowywaniu placków, postawmy na model przelotowy, który w znaczący sposób ułatwi nam codzienną pracę. Cechuje się on sporymi gabarytami, lecz pozwala także na jednoczesne przyrządzanie innych przysmaków.