Urządzenie do miksowania mrożonych produktów Pacojet 2 Plus
towar niedostępny
- zapytaj o produkt
-
RATY:
Dodaj do koszyka produkty, jako płatność wybierz "Zapytaj o leasing lub raty" i złóż zamówienie. Odezwiemy się w możliwie najkrótszym czasie w celu przedstawienia oferty ratalnej.
Szczegóły procesu zakupu ratalnego TUTAJ
LEASING:
Dodaj do koszyka produkty, które chcesz zakupić w leasingu, jako płatność wybierz "Zapytaj o leasing lub raty" i złóż zamówienie. Odezwiemy się w możliwie najkrótszym czasie w celu przedstawienia oferty leasingowej.
Szczegóły leasingu TUTAJ
-
Dodaj produkty do koszyka, jako płatność wybierz "Negocjacja ceny" i złóż niezobowiązujące zamówienie. Odezwiemy się w możliwie najkrótszym czasie.
Dotyczy zamówień powyżej 1000zł netto
Możesz także użyć FORMULARZA KONTAKTOWEGO
- dodaj opinię
Dzięki systemowi Pacojet, produkcja różnorodnych słodkich i pikantnych potraw o wspaniałej konsystencji, intensywnym smaku i zapachu stała się prosta, szybka i bezpieczna. Pacojet 2 Plus ułatwia przygotowanie wielu potraw i umożliwia szybkie przetworzenie produktów przy zachowaniu ich wysokiej jakości. Możemy przygotować w 100% naturalne sorbety - wyłącznie ze świeżych owoców bez jakichkolwiek sztucznych dodatków lub kremowe lody na bazie śmietany, mleka, jogurtu lub mleczka sojowego - szybciej, łatwiej i taniej niż w zwykłej maszynie do lodów. Pacojet miksuje produkty zmrożone do -20°C bez ich rozmrażania.
Zalety:
- Miksowanie w Pacojet 2 Plus wzmacnia naturalne aromaty i zapewnia produkty o perfekcyjnej konsystencji, wspaniałej jakości i intensywnym, naturalnym smaku.
- Wszechstronne zastosowanie.
- Dowolna produkcja jednej lub wielu porcji.
- Zamrożone produkty zachowują świeżość i wysoką jakość bez środków konserwujących i innych dodatków.
- Zmniejszenie zawartości cukru i tłuszczu w przygotowywanych produktach.
- Oszczędność czasu, kosztów pracy i produktów.
- Duża wydajność - 1 l w ciągu ok. 4 min.
- Obróbka zamrożonych produktów i ich dalsze przechowywanie w bezpiecznej temperaturze.
- Ewentualna krystalizacja przechowywanych produktów jest niwelowana przez ponowne miksowanie.
- Łatwe czyszczenie w czasie ok. 1 min.
Dane techniczne:
- DŁUGOŚĆ: 200 mm
- SZEROKOŚĆ: 300 mm
- WYSOKOŚĆ: 500 mm
- POJEMNOŚĆ POJEMNIKÓW: 0.8 l
- MAKS. PRĘDKOŚĆ OBROTOWA: 2000 obr./min
- MOC CAŁKOWITA: 1 kW
- NAPIĘCIE: 230 V
- WAGA: 14 kg
- KOLOR: inox czarny
Dodatkowe informacje:
- posiada certyfikat CE
- wyprodukowany w Europie
- w zestawie podręcznik użytkownika i karta gwaranycjna
- gwarancja 12 miesięcy
12 argumentów dla PACOJET'a 2 Plus
- Tradycyjne maszyny do lodów wymagają stosowania owoców obranych, rozdrobnionych i
przefiltrowanych - zabiera to czas i utrudnia pracę.
Z Pacojet'em jest szybko i łatwo - świeże owoce krojone są w kostki (jabłka, gruszki, pomidory i inne owoce ze jadalną skórką - nie muszą być obierane) i po pokrojeniu wrzucane do metalowego pojemnika. Pojemnik zalewany jest sokiem lub syropem, zamykany pokrywką i przechowywany minimum 24 godz. przy -20O C.
Z Pacojet'em nie używamy - konserwantów, wzmacniaczy smaku, stabilizatorów i innych dodatków chemicznych występujących w sproszkowanych półproduktach. - Pacojet - inwestycja, która się szybko spłaca.
Pacojet kosztuje połowę tego co zwykła 2 litrowa maszyna do lodów ale może przez 1 godzinę wyprodukować 2 x więcej, do tego w różnych smakach i rodzajach produktów. Maszyna do lodów wymaga przygotowanie mieszanki owocowej z konserwantami i stabilizatorami, a często również z dużymi ilościami cukru i/lub tłuszczu. Gotowy wsad musi być mieszany 12 - 15 min. i przełożony do odpowiedniego pojemnika. Przy zmianie mieszanki maszyna musi być gruntownie umyta. Gotowe lody przechowywane w witrynie mają określoną trwałość i nie mogą być dalej przetwarzane. Maszyna do lodów wyprodukuje nam tylko lody i sorbety. Pacojet umożliwia także przygotowanie np. musu z wędzonej ryby, farszu do pasztetów lub terin, tapenady (pasta kaparowo-oliwkowa z sardelami), pesto, koncentratów warzywnych i ziołowych do produkcji zup i doprawiania sosów, masła i oliwy smakowej, past i wielu innych ciekawych produktów. - Produkty zamrożone w pojemnikach zachowują świeżość i aromat.
Świeżo kupione, szybko przetworzone i przechowywane w zabezpieczonych pojemnikach przy -20O C, są soczyste, zachują naturalny aromat, kolor, witaminy, minerały i inne walory. Zamrożone produkty są miksowane w temperaturze -20O C i nie tracą witamin i minerałów, które mogą być tracone podczas rozmrażania. Wykorzystanie PACOJET'a nie przerywa procesu utrzymania produktów w bezpiecznej
temperaturze, gdyż nawet po miksowaniu przy -20O C możliwy wzrost temperatury wynosi tylko kilka stopni i pojemnik z pozostałą ilością zamrożonego produktu może być ponownie przechowywany w zamrażarce zachowując dalej wszystkie walory smakowe i odżywcze. - Pacojet wzmacnia aromat i smak oraz objętość porcjowanego produktu.
Przy miksowaniu następuje rozdrabianie produktu na mikroskopijne cząstki - < Pojemniki z pokrojonymi produktami mogą być zalewane mlekiem, naturalnym jogurtem, mleczkiem sojowym czy ryżem z mlekiem - aromat, smak, konsystencja gotowego produktu otwiera nowe, nieograniczone możliwości w serwowaniu potraw.
Podczas miksowania w pojemniku wytwarzane jest nadciśnienie 1,2 bar. Gdy nóż się obraca następuje napowietrzenie miksowanego produktu i jedna porcja może powiększyć swoją objętość do 30% - Pacojet umożliwia przygotowanie zarówno 1 porcji deseru ,, a la minute " jak i również
całego pojemnika - ok. 1 l.
Zmiksowana porcja lodów czy sorbetu ma jednorodną i kremową konsystencję o idealnej temperaturze do serwowania -7 do -12O C. - Pacojet to praktyczne i przyjazne w obsłudze urządzenie, które oszczędza czas, ułatwia
pracę i przynosi oszczędności. Pojemniki z produktami mogą być przygotowywane w dowolnym czasie oraz ilości i przechowywane w zamrażarce. Wedle potrzeb można miksować 1 porcję lub cały pojemnik.
Możemy kupować świeże i/lub sezonowe produkty (dobra cena) w większych ilościach i zamrażać je na zapas. - Szybka i wydajna praca.
Miksowanie produktu odbywa się szybko i w pełni automatycznie. Jedna porcja (ok. 100 g) jest gotowa w ciągu 20 s - cały pojemnik (ok. 1 l) w czasie do 4 min. Do przygotowania porcji ,,la minute" można zaprogramować dowolną ilość porcji. Pacojet zmiksuje zadaną ilość porcji do wydania w temperaturze ok. -10O C a pozostała w pojemniku reszta produktu ma dalej temperaturę ok. -20O C.
W ciągu godziny możemy przygotować w Pacojet do:
* 15 litrów sorbetu lub lodów;
* 15 rodzajów 15 kg puszystych musów, kremów czy farszów
* 15 kg koncentratów warzywnych, ziołowych lub przyprawowych
* 150 porcji zupy w 15 rodzajach - Pacojet zwiększa zyski każdej restauracji.Oszczędność czasu i efektywna praca podnosi wydajność i obniża koszty materiałowe.Minimalizujemy straty na eliminowanych produktach. Karta menu może być szybko aktualizowana z nowymi dodatkami i daniami. Kreatywne połączenia smaków i aromatówotwierają nowe możliwości serwowania - sprzedaży potraw.Oszczędności przy przygotowaniu pojemników (mniej obierania, rozdrabniania,przecierania), wykorzystanie produktów mniej wartościowych - np. włóknisty rdzeń ananasa, końcówki odcinanych szparagów oraz możliwość dalszego wykorzystania napoczętych pojemników - takie możliwości zapewnia tylko Pacojet. Dzięki prostej i szybkiej obsłudze maszyny oraz łatwej wymianie pojemników - różnorodność produktów, możemy w oszczędny sposób przygotować i utrzymywać ciekawą ofertę w naszej karcie menu.
- Pacojet zapewnia wysoką jakość i stałą konsystencję przetwarzanych produktów.
Nawet napoczęte pojemniki mogą być ponownie wykorzystane a ewentualne zmiany jakie mogą zachodzić w strukturze przechowywanego produktu - np. krystalizacja, są niwelowane przez ponowne miksowanie. - Urządzenie dla każdego - dla PACOJET'a nie ma za małej lub za dużej restauracji.
Dzięki dużej wydajności i możliwości użycia dowolnego pojemnika (produktu) w dowolnym czasie system Pacojet sprawdza się w każdych warunkach. Niektóre restauracje używają np. 60 pojemników a inne tylko kilka lub kilkanaście. - Wszechstronność zastosowania - z pomocą PACOJET'a przygotujemy przekąski zimne i gorące, dodatki do dań i desery. Miksując różne produkty odkrywamy nowe smaki.
- Pacojet można łatwo i szybko umyć - cykl mycia trwa tylko 60 s. i przebiega automatycznie.
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, ale nie weryfikujemy, czy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.