Grille gastronomiczne wodne

Grill gastronomiczny wodny to kompletna odskocznia i stosunkowo mało popularne rozwiązanie, biorąc pod uwagę użytkowane w większości lokali serwujących ciepłe jedzenie, standardowe rozwiązania gazowe, elektryczne, czy najbardziej rozpowszechnione ? węglowe. W tego rodzaju urządzeniu, oprócz ciepła wytwarzanego przez ośrodek grzewczy, pożywienie poddawane jest obróbce termicznej również dzięki działaniu pary wodnej. Dzięki zastosowaniu takiego unikatowego rozwiązania pokarmy mogą być jeszcze zdrowsze!

[long_desc]

Świetna alternatywa dla grillów gazowych i węglowych

Unikatową i charakterystyczną dla tego rodzaju sprzętu cechą, która odróżnia grill gastronomiczny wodny od innych urządzeń, jest wyposażenie takiego sprzętu w specjalny zbiorniczek na wodę, z którego woda pobierana jest w celu wytworzenia pary. Takie środowisko pozwala ograniczyć ilość szkodliwych akrylamidów w przygotowywanym pożywieniu, które pochodzą ze spalania tłuszczu i węglowodanów. Ponadto rozwiązanie ze zbiorniczkiem wody pozwala zachować obieg stałej temperatury w obrębie powierzchni grzewczej.

Grill gastronomiczny wodny specjalnie do twojej kuchni!

Obudowa oraz ruszt każdego grilla gastronomicznego wodnego spośród tych, które znajdują się w asortymencie sklepu gastrosklep.pl wykonane zostały z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Zastosowanie tego wyjątkowego materiału pozwala na łatwe czyszczenie urządzeń, a także odporność na zewnętrzne czynniki mechaniczne oraz atmosferyczne ? taka stal nie utlenia się, co jest gwarancją długotrwałego użytkowania maszyn w nienagannym stanie i z zachowaniem estetycznego wyglądu, co jest istotne w każdej profesjonalnej kuchni.

Sklep gastrosklep.pl oferuje różnorodny sprzęt przeznaczony w celu użytkowania w profesjonalnych punktach kulinarnych ? zarówno w restauracjach, jak i przydrożnych barach szybkiej obsługi. Grill wodny w kilku wariantach pozwalających dopasować go do indywidualnego zapotrzebowania danej kuchni to jedno z tych urządzeń, które powinny na stałe znajdować się w każdej jadłodajni, gdzie kucharze dbają o najwyższą jakość przygotowywanych posiłków, a przez to - także o zadowolenie ich gości.