Wszędzie tam, gdzie serwując pizzę potrzebujemy dużej wydajności i szybkości działania, warto postawić na sprawdzone rozwiązania. Z tego względu dużym pizzeriom, oferującym dania na wynos, poleca się piec taśmowy. W czołówce sprzętów z tej kategorii, już od lat znajduje się urządzenie marki Lincoln.
Wysoka wydajność
Tym, co wyróżnia piec taśmowy Lincoln spośród innych urządzeń tego typu, jest rewolucyjna technologia warstwowego nawiewu gorącego powietrza. Porcje żywności otaczane są strumieniami powietrza, wprowadzanymi do komory pieca pod odpowiednim ciśnieniem i w kreślonym kierunku. Dzięki temu rozwiązaniu gotowanie, pieczenie i zapiekanie potraw odbywa się z niespotykaną wcześniej wydajnością. Piec przelotowy Lincoln umożliwia przygotowywanie dużej ilości potraw w bardzo krótkim czasie (o 15-30% szybciej, niż w tradycyjnych piecach). Wysoką efektywność procesu, wspiera taśmowy system przesuwania żywności, pozwalający na regulowanie prędkości i umieszczanie jednej porcji za drugą.
Oszczędność
Precyzyjne ukierunkowanie strumieni powietrza oraz wysoka wydajność procesu (średnia prędkość wypieku pizzy to 5 minut) pozwalają na oszczędne gospodarowanie energią, a co za tym idzie – zmniejszanie kosztów. Niebagatelne znaczenie ma tu także znakomicie izolowana obudowa, wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej.
Jakość i smak
Technologia, zastosowana w urządzeniach sprawia, że pizza w nich przyrządzana ma doskonałą jakość. Ciasto, które jest sercem potrawy, ma lepszą strukturę, odpowiednią kruchość i wysokie walory smakowe. Warzywa pozostają soczyste, a na powierzchni sera nie widać kropel wody, świadczących o błędach w pieczeniu.
Intuicyjna obsługa
Wyposażone w elektroniczny panel sterujący, piece taśmowe Lincoln, pozwalają na intuicyjna obsługę. Podświetlany czytnik umożliwia bieżącą kontrolę temperatury i prędkości przesuwania się taśmy oraz pojawienia się ewentualnych problemów. Włączenie termostatu sygnalizowane jest poprzez zapalenie się diody. Część ustawień koduje się automatycznie, co zapobiega dokonywaniu przypadkowych zmian w procedurach. Dzięki temu otrzymujemy 100% gwarancję powtarzalności jakości wypieku.
Łatwe w czyszczeniu
Dzięki zastosowaniu drzwiczek rewizyjnych oraz wyjmowanego przenośnika utrzymanie czystości pieca jest proste i nie wymaga dużego nakładu pracy.
Uniwersalność
Piece tunelowe marki Lincoln dają możliwość osiągnięcia wysokiej wydajności nawet mniejszym lokalom. Niewielkie gabaryty modeli nablatowych nie wymagają dużej powierzchni kuchennej, dlatego takie punkty, jak pizzerie, oferujące wyłącznie pizzę na wynos, mogą osiągnąć wysoką efektywność na małym metrażu. Warto pamiętać, że piece taśmowe z powodzeniem zastąpią niewielki piec konwekcyjny lub nawet do pięciu kuchenek mikrofalowych.
Nie tylko pizza
Jedną z wielu zalet pieców tego typu, jest ich wszechstronność. Nadają się bowiem nie tylko do wypieku pizzy, ale i mięs, makaronów, pieczywa, zapiekanek, warzyw, owoców czy produktów mrożonych. Dzięki temu pizzeria może oferować bardziej urozmaicone menu, dając klientowi większą możliwość wyboru.
Gazowe i elektryczne
Piece taśmowe Lincoln występują w dwóch wariantach zasilania. Piece elektryczne doskonale sprawdzą się w dużych pizzeriach, ale i mniejszych lokalach. Gazowe piece do pizzy to rozwiązanie dla podmiotów przygotowujących pizzę na wynos i na miejscu, a także obiektów wyspecjalizowanych w przyrządzaniu produktów mrożonych.
W ofercie Gastrosklep.pl znajdą Państwo wysokiej klasy piece taśmowe renomowanej marki Lincoln. Chętnie pomożemy w wyborze tego, który najbardziej odpowie Państwa oczekiwaniom. Proponowane przez nas piece posiadają stosowne certyfikaty, zapewniamy także atrakcyjny system gwarancyjny i pogwarancyjny. Zapraszamy do kontaktu.