W ogromnej liczbie lokali istnieje możliwość zamówienia pizzy. W końcu chrupiące ciasto pokryte pomidorowym sosem, serem, różnorodnymi dodatkami oraz aromatycznymi dodatkami podbiło serca ludzi na całym świecie. Jednak, aby pizza zachwycała smakiem, musi zostać przygotowana według odpowiedniego przepisu i upieczona we właściwych warunkach. W tym pomoże profesjonalny piec.
Na rynku istnieje ogrom tego typu urządzeń, które różnią się między sobą specyfiką, wielkością, osiąganymi parametrami oraz dodatkowymi funkcjami. Dlatego sporo osób miewa trudności z podjęciem decyzji o zakupie konkretnego modelu. Jaki wybrać piec do pizzy, aby serwowane danie zachwycało smakiem?
Jaki piec do pizzy kupić, by serwować to danie we własnym lokalu?
Wśród dostępnych rozwiązań widnieją zarówno proste, jak i zaawansowane technicznie piece do pizzy. Niektórzy nie czują się na siłach, by na co dzień obsługiwać skomplikowane urządzenia, dlatego wolą postawić na coś łatwiejszego. Inni natomiast serwują pizzę jedynie od czasu do czasu, nie stawiając tego dania jako głównego w swojej karcie.
W takich sytuacjach wystarczy zamontować prosty, jednopoziomowy piec, np. ten dostępny na stronie https://gastrosklep.pl/pl/p/Piec-do-pizzy-jednopoziomowy-FP-37R%2C-REDFOX/8941. Prezentowany model Redfox odznacza się atrakcyjną ceną oraz posiada wszystkie funkcje, które powinien mieć tego typu sprzęt. Został wyposażony w ogniotrwałą płytę szamotową, dwa pokrętła do regulacji temperatury i czasu, wspólne sterowanie górną oraz dolną grzałką, przezroczystą szybę, a także podświetlaną komorę. Dwa ostatnie elementy umożliwiają kontrolowanie procesu wypiekania ciasta. Ponadto piec Redfox został wykonany ze stali nierdzewnej, co znacznie podnosi poziom wytrzymałości całej konstrukcji. To sprawia, że ten model posłuży właścicielowi lokalu przez wiele lat.
Kolejna propozycja obejmująca prosty piec jest nieco droższa, jednak proporcjonalnie do kwoty posiada większą liczbę funkcji. Widniejący na stronie https://gastrosklep.pl/pl/p/Piec-do-pizzy-jednopoziomowy-FP-38RS%2C-RM-GASTRO/8067 model RM Gastro w przeciwieństwie do poprzedniej opcji zapewnia osobne sterowania górną i dolną grzałką, szerszą skalę temperaturową (nawet do 400°C) czy kominek odprowadzający parę z wnętrza.
Jaki piec do pizzerii to najlepsze rozwiązanie?
Gdy jest się właścicielem pizzerii, nie warto inwestować w półśrodki. W końcu potrawa pochodząca z Włoch w takim przypadku stanowi główne danie w karcie. W związku z tym należy przygotować się na większą liczbę zamówień oraz wyższe oczekiwania względem serwowanej pizzy. Niekiedy nawet sami właściciele chcą uczynić z pieczenia dodatkową atrakcję, dlatego decydują się na bardziej reprezentacyjne modele pieców.
W takim przypadku warto zdecydować się na piec do pizzy opalany drewnem. Jeden z takich modeli jest dostępny na stronie https://gastrosklep.pl/pl/p/GP-Piec-do-Pizzy-opalany-drewnem-Quick-Top-ALFA-FORNI-Commercial/45990. Ten egzemplarz wyprodukowany przez markę Alfa FORNI stanowi tradycyjną odpowiedź na wypiekanie pizzy. Z jednej strony przygotowywane w nich dania wyróżniają się niesamowitym smakiem, a sam proces ogrzewania jest bardzo wydajny pod względem energetycznym oraz czasowym - potrafi wypiec 110 placków w godzinę. Z drugiej zaś ten piec do pizzy prezentuje się niezwykle estetycznie, dlatego przyciąga spojrzenia klientów.
Jaki wybrać piec do pizzy? Gastrosklep.pl
Jako firma Art System obsługująca gastrosklep.pl od ponad 20 lat oferujemy klientom różnorodne wyposażenie do lokali gastronomicznych. Dostępne u nas sprzęty wyróżniają się solidnością, funkcjonalnością oraz doskonałymi parametrami. Dzięki takiemu połączeniu przygotowywane za ich pomocą potrawy i napoje zachwycają aromatem oraz smakiem.
Piece do pizzy dostępne w jednej z kategorii również cieszą się niemałą popularnością wśród właścicieli restauracji oraz pizzerii. Oferowane urządzenia umożliwiają precyzyjną kontrolę warunków wypiekania ciasta czy przygotowanie więcej niż jednego dania. Co więcej, zdecydowana większość dostępnych modeli wykonana jest ze stali nierdzewnej, a to sprawia, że przygotują wiele potraw przez lata.