W dniu 11-09-2014 przeprowadziliśmy kolejne szkolenie pokazujące zalety posiadania pieca konwekcyjno parowego.
Tematy szkolenia:
Gotowanie dodatków skrobiowych w piecu konwekcyjno-parowym (ziemniaki, ryż, makaron)
Obróbka termiczna warzyw w piecu konwekcyjno-parowym.
Smażenie mięs, ryb metodą minimalizującą straty.
Zapiekanki warzywne z ziemniakami.
Na deser ciasto z pieca konwekcyjno-parowego.
Kurs poprowadził nasz ekspert kulinarny Sławomir Kowalczyk, który zaprezentował, jak wykorzystywać nowoczesne technologie w żywieniu zbiorowym przedszkolaków.
Potrawy przygotowaliśmy głównie przy użyciu najwyższej klasy pieca konwekcyjno-parowego Retigo Orange Vision mod. O611iAC.
Tematy szkolenia:
Gotowanie dodatków skrobiowych w piecu konwekcyjno-parowym (ziemniaki, ryż, makaron)
Obróbka termiczna warzyw w piecu konwekcyjno-parowym.
Smażenie mięs, ryb metodą minimalizującą straty.
Zapiekanki warzywne z ziemniakami.
Na deser ciasto z pieca konwekcyjno-parowego.
Kurs poprowadził nasz ekspert kulinarny Sławomir Kowalczyk, który zaprezentował, jak wykorzystywać nowoczesne technologie w żywieniu zbiorowym przedszkolaków.
Potrawy przygotowaliśmy głównie przy użyciu najwyższej klasy pieca konwekcyjno-parowego Retigo Orange Vision mod. O611iAC.